A gépjármű biztosításokat alapvetően két nagy csoportba tudjuk sorolni. A kötelező biztosítás és a casco biztosítás a két nagy csoport, így ezekről beszélhetünk abban az esetben is amikor a használtautó biztosítás szóba kerül.


A nyár során elég sok és hosszabb időn át tartó veszély leselkedik az autósokra, mivel ezekben a hónapokban tart a vadak leginkább aktív párzási ideje. Ilyenkor a vadak mondhatni „ész nélkül” közlekednek, bármely pillanatban váratlanul megjelenhetne az úton akár az utók között is. Fontos kérdés tehát, hogy készüljünk fel a vadbalesetekre?


Pillanatnyilag úgy tűnik, hogy az OPEC (Kőolajexportáló Országok Szervezete) tagállamainak kőolaj termelése változatlanul 30 millió hordó marad naponta, ami kiderül a most zajló tagországok tanácskozásán is. Még úgy is változatlan maradhat ez a mennyiség, hogy Líbia olajexportja tulajdonképpen megszűnt, e mellett pedig a nemzetközi szankciók következményeként Irán kőolajtermelése is nagymértékben zuhant.


Körülbelül két éven belül megérkezhet az új autó a VW Polóból, azaz egy teljesen új változatot csinálnak belőle. A kis méretükről ismeretes várost is könnyen járó terepjárók, azaz ahogyan nevezik őket crossoverek nagyon nagy népszerűséget tudhatnak magukénak. Ez a népszerűség Európában a legnagyobb és ez ösztönözte a Volkswagent, hogy belekezdjen a crossoverek gyártásába. Az értesülések szerint 2016-ban jöhet ki az új modell. Viszont azt le kell szögezni, hogy a prototípus már készen van és az idén a genfi autószalonban be is mutatják.